Inspiratie

Inspiratie

Tekenopdrachten voor thuis

Leuke opdrachten die je helpen regelmatig te tekenen en te schilderen. De nieuwste opdracht staat bovenaan; scroll naar beneden voor oudere tips. Vind nog meer inspiratie en deel je creaties in de Facebookcommunity De Schilderschuur Groep. Vraag om lid te worden en je wordt zo snel mogelijk toegevoegd. 

Opdracht 4: Eén lijn tekening. Dit is een goede oefening voor je oog-handcoördinatie. Ook als je te perfectionistisch bent, helpt deze opdracht om losser te gaan werken. Het KAN namelijk niet perfect...Maar het belangrijkste doel is: plezier hebben. De werkwijze: zet je pen/potlood/stift op papier en teken, til je hand niet op! Je kunt er een spel van maken met je huisgenoten of via social media met bijvoorbeeld je kleinkinderen. Ik heb het samen gedaan met mijn jongens van 12; we gaven elkaar om de beurt een opdracht. Je kunt natuurlijk ook iets tekenen wat de nader mag raden.

Opdracht 3: Neem een tekenpapier en teken minstens 8 verschillende bloemen. Fantasiebloemen, maar als je dit erg lastig vindt, kun je  echte bloemen als voorbeeld nemen of plaatjes van internet. Probeer snel te werken, let op de vorm en niet te veel op details.

Extra 1: kies er één uit en teken die heel precies na. Let ook op licht en schaduw.

Extra 2: Maak er een mooi werkstuk van voor iemand die wel een opstekertje kan gebruiken. In de fotogalerij hieronder zie je een voorbeeld van hoe je het zou kunnen uitwerken. 

  1. Teken tenminste 4 verschillende bloemen op een vel papier. Laat ze elkaar voor een deel overlappen. Gebruik voor elk type bloem een andere kleur potlood of watervaste stift/marker.
  2. Schrijf er een lieve groet op. 
  3. Geef de bloemen en de achtergrond een kleurtje. Gebruik je waterverf, laat dan de verf goed drogen voor je een nieuwe kleur pakt!

     

Opdracht 2: Welke boom van opdracht 1 vind je het meest geslaagd? Maak deze boom nog eens en plaats hem in een omgeving. Waar staat de boom? Op een heuvel, op de hei, in het bos, op een eiland.....Is het dag of nacht? Wat voor weer is het het? Zitten er dieren in de boom? Of... Op het voorbeeld heb ik de collage-boom nog eens gemaakt. Klik op de foto voor een vergroting.

voorbeeld bij opdracht 2

Een stapje verder: Praatplaat: maak een verhaal bij je boom. Of bij de boom uit het voorbeeld. Wie wonen er allemaal in de boom? En van wie is die hut?

 

Opdracht 1: zet eens een boompje op